Durerea dentară

DUREREA DENTARĂ

Durerea este simptomul care determină cei mai mulți pacienți să se prezinte la medicul stomatolog. Ea poate fi controlată sau evitată, iar metoda cea mai bună o reprezintă controalele periodice efectuate de medicul stomatolog și igiena orală perfectă.
Durerile de mare intensitate, acute, spontane sau provocate de factori fizici (alimente reci, fierbinţi sau dulci) se pot rezolva numai cu ajutorul medicului stomatolog. Tratamentele empirice nu fac decât să agraveze situația și să grăbească apariția complicațiilor… cu dureri și mai mari.
Durerea sau hipersensibilitatea de după detartraj sau albire dentară (hiperstezia dentinară) se reduce până la dispatiție prin folosirea gelurilor sau a pastelor de dinţi desensibilizante recomandate.
Tot la recomandarea medicului, după tratamente de canal, extracţii dentare sau intervenții de chirurgie orală, se administrează analgezice pentru controlul durerii. Prescrierea acestui tip de medicamente se face individualizat, pentru fiecare pacient, în funcție de sensibilitate, amploarea intervenției, cu precauții deosebite pentru persoanele cu afecţiuni gastrice, hepatice sau renale. Se administrează antialgice în doze eficiente, în ritmul adecvat, conform prescripției, cu atenție permanentă de a evita supradozarea sau eventualele riscuri alergice.

Contact

Numele

Adresa de email

Telefon

Pacientul poate fi contactat:
OricareDimineațaPrânzDupă masăSeara

Zile preferate pentru programare:
OricareLuniMarțiMiercuriJoiVineri

Ore preferate
OricareDimineațaPrânzDupă masa

Str. Almasului 5, ap 21
Cluj-Napoca
Email: office@dentoralmax.ro
Telefon: 0740 14 98 15