E vara - traumatisme acvatice

E vară, e vacanță, e cald și soare…..

….și e timp grozav pentru sporturi de toate felurile. Din păcate, astfel apar frecvent accidente, cu traumatisme ale dinților, în special la copii și adolescenți, mai ales la dinții frontali superiori. Cauzele sunt diverse: datul pe burtă pe tobogan (inclusiv acvatic), căderi accidentale la joacă, sau căderi de pe bicicletă.
Pe lângă traumatismul în sine, impactul psihologic pe termen lung, atât asupra copilului cât și asupra părinților este semnificativ.
În situația unui asemenea accident este util să știți următoarele:
1. Dintele luxat parțial sau total (care a părăsit alveola), poate fi recuperat dacă se ajunge la cabinetul stomatologic într-un timp cât mai scurt.
2. Timpul optim este în primele 30 de minute, șanse bune există și în primele 3 ore, după care posibilitățile de recuperare se reduc semnificativ.
3. Dintele trebuie păstrat până la cabinet în mediu umed și curat: fie în gura pacientului, sub limbă, dacă este conștient și colaborează, fie în ser fiziologic steril. În lipsa umidității ligamentele alveolo-dentare se deteriorează ireversibil. Dacă se infectează, apar supurații care duc la pierderea dintelui.
4. Este important de știut că dinții frontali permanenți care s-au pierdut nu se pot proteza prin mijloace fixe, estetice, sau implanturi dentare până la 18 – 19 ani. De aceea protezarea se face cu proteze acrilice mobilizabile până la finalizarea proceselor de creștere, pentru a nu împiedica creșterea maxilarului.

Contact

Numele

Adresa de email

Telefon

Pacientul poate fi contactat:
OricareDimineațaPrânzDupă masăSeara

Zile preferate pentru programare:
OricareLuniMarțiMiercuriJoiVineri

Ore preferate
OricareDimineațaPrânzDupă masa

Str. Almasului 5, ap 21
Cluj-Napoca
Email: office@dentoralmax.ro
Telefon: 0740 14 98 15