Skip to main content
Indicații postextracționale

Extracția dentară reprezintă o intervenție chirurgicală prin care se deschide o plagă îi cavitatea orală în locul dintelui extras, atât la nivelul mucoasei gingivale cât și al osului alveolar.

Pentru evitarea unor complicații neplăcute, precum hemoragia sau infectarea alveolei (alveolita postextracțională) este foarte important pentru dumneavoastră să respectați următoarele:

INDICAȚII POST-EXTRACȚIONALE

 1. Mențineți tamponul de tifon strâns între dinți, deasupra plăgii pentru 25-30 minute. Dacă timpul e mai scurt, este posibil să nu se oprească hemoragia, dacă timpul este mai lung, cheagul din alveolă se va elimina odată cu tamponul (de care se lipește) și va apărea din nou hemoragia.
 2. Nu consumați alimente, ci doar apă până la dispariția efectului anestezic. Nu încercați să vă mușcați limba sau obrazul anesteziat, pentru că veți avea dureri ulterioare.
 3. Nu sugeți cheagul din alveolă, nu fumați, nu explorați regiunea cu limba, nu deranjați cheagul.
 4. Nu consumați alimente foarte reci sau fierbinți în următoarele aprox. 24 ore.
 5. Dacă scuipați ”roșu” de câteva ori, este normal. Dacă există sângerare abundentă, aplicați tampon compresiv (conform celor discutate în cabinet) pentru 30 minute.
 6. Periajul dentar se realizează din aceeași zi, menajând zonele vecine extracției și păstrând cheagul nealterat. Nu se va clăti energic.
 7. Nu țineți în gură ceaiuri, sucuri, apă de gură pentru a nu dizolva cheagul.
 8. Nu clătiți energic în primele 24 ore după extracția dentară.
 9. Luați cu regularitate medicamentele prescrise.
 10. Medicamentele contra durerii se vor lua LA ÎNCEPUTUL durerii, la prima senzație de disconfort, pentru a fi eficiente și în doza cea mai mică ce are efectul necesar.
 11. Dacă este cazul, prezentați-vă după ….. zile pentru control sau pentru suprimarea firelor de sutură, conform programării prealabile.
 12. În caz de febră, dureri mari, infecție, contactați medicul.