Skip to main content
Reabilitarea orala complexa

Atunci când problemele de sănătate oro-dentară sunt multiple, când patologia este prezentă la aproape fiecare din dinții prezenți, în diverse forme și stadii de evoluție, rezolvarea poate fi numai sistematică, altfel e ca și cum, la o casă, ai încerca să cârpești tencuiala pe lângă un geam, în timp ce acoperișul este distrus pe jumătate și fundația se surpă sub camera mare și bucătărie.

Reabilitarea orală pornește întotdeauna de la  hotărârea pacientului de a rezolva problema, de care trebuie să fie conștient în detaliu. 

La prima prezentare în cabinet, cu o radiografie de tip OPT, se face un diagnostic complet al leziunilor, pe baza examinării clinice și a examenelor radiologice. Unde este necesar, se indică investigații suplimentare.

Apoi se construiește împreună cu medicul stomatolog un plan de tratament care să rezolve toate problemele apărute, în funcție de dorința și disponibilitatea pacientului. 

În principiu etapele care vor fi parcurse cuprind: asanarea focarelor de infecție dento-parodontale, tratamentul dinților recuperabili și reconstrucția protetică a dinților lipsă.

Rezultatele sunt absolut spectaculoase, demne de emisiuni de televiziune, cu transformări radicale în bine, atât estetic, cât și funcțional.

Este fundamental ca pacientul să facă parte activ din această echipă și să întrețină rezultatele obținute, prin igienă orală și controale periodice. În acest mod, succesul este asigurat pe termen lung, iar zâmbetul, de mult timp ascuns, poate înflori din nou cu încredere.