Cariologie

Caria dentară este o leziune extrem de frecventă a țesuturilor dure dentare. Ea nu se vindecă niciodată spontan, ci progresează spre complicații. Leziunea implică progresiv țesuturile dentare profunde, pulpa dentară, cu distrucții masive ale coroanelor dentare, apoi (netratată) poate progresa prin spațiul periapical (din jurul vârfului rădăcinii dentare) sub forma unei infecții, întâi în oasele maxilare, apoi în părțile moi înconjurătoare. Uneori infecțiile de origine dentară pot lua forme extrem de grave, cu extensie spre structurile vitale de la nivelul capului sau toracelui.

Cel mai bun mod de a trata o carie este prevenția. Dacă totuși apare leziunea carioasă, dispunem de cele mai adecvate mijloace de tratament pentru refacerea structurală a formei și a esteticii necesară fiecărui dinte afectat.

Atunci când caria a afectat prin profunzime pulpa dentară, pot fi necesare și tratamente cuprinse la capitolul endodonție și următoarele pentru a redobândi sănătatea dinților și a-i păstra un timp cât mai îndelungat pe arcadele dentare.

Contact

Numele

Adresa de email

Telefon

Pacientul poate fi contactat:
OricareDimineațaPrânzDupă masăSeara

Zile preferate pentru programare:
OricareLuniMarțiMiercuriJoiVineri

Ore preferate
OricareDimineațaPrânzDupă masa

Str. Almasului 5, ap 21
Cluj-Napoca
Email: office@dentoralmax.ro
Telefon: 0740 14 98 15