Chirurgie dento-alveolară

Tratamente chirurgicale complete, de la cele mai simple la unele de o complexitate înaltă, asupra țesuturilor moi și osoase, realizate de un medic primar de chirurgie orală și maxilofacială, cu peste 25 ani de experiență clinică universitară în domeniu.

Complicațiile pulpare și periapicale ale cariei dentare pot duce, în lipsa tratamentului adecvat, la pierderea dinților și la infecții grave la nivelul capului și gâtului. În multe dintre afecțiunile periapicale, care depășesc posibilitățile tratamentului endodontic, se poate utiliza cu succes rezecția apicală (sau alte intervenții chirurgicale din aceeași categorie), ca tratament biologic de păstrare a dinților pe arcadă. Am înregistrat rezultate excelente pe termen lung în cei 25 de ani de practică chirurgicală. Se amână necesitatea extracției dentare, deseori cu foarte mulți ani, și se restaurează funcția și estetica dintelui pe arcadă.

Cele mai frecvente tulburări de erupție dentară la vârsta adolescenței și la adulți tineri sunt reprezentate de incluziunile dentare. Acestea sunt prezente în special la molarii de minte, canini, premolari și dinți supranumerari.  Din cauza condițiilor anatomice,  dinții nu au spațiul necesar sau poziția necesară pentru a erupe pe arcadele dentare. Mai devreme sau mai târziu, dinții incluși generează întotdeauna complicații și necesită extracția chirurgicală. Complicațiile sunt diverse, de la cele inflamatorii și mecanice, până la cele ortodontice sau tumorale, care necesită ulterior tratamente îndelungate, complexe și costisitoare.

Experiența noastră clinică îndelungată permite extracția chirurgicală a dinților incluși (odontectomia) utilizând tehnicile cele mai atraumatice: rapid, eficient și nedureros.

În unele cazuri speciale este posibilă recuperarea dinților incluși și transplantarea lor pe arcada dentară corespunzătoare, tehnică ce asigură recuperarea unui dinte propriu cu rol extrem de valoros pentru pacient, atât funcțional cât și estetic.

Infecțiile odontogene sunt generate de complicațiile netratate ale cariilor și distrucțiilor coronare. Acestea se propagă prin os din jurul vârfului rădăcinii dentare până în părțile moi adiacente, când durerile violente inițiale sunt înlocuite cu tumefacția dată de secrețiile purulente. Apar sub forma circumscrisă de abces sau cea difuză (mai severă) de flegmon. Netratate, aceste afecțiuni pot progresa spre baza craniului sau mediastin, cu pericole majore pentru viața bolnavului.

Deși avem o bogată experiență, inclusiv cu formele cele mai severe, experiență comunicată și publicată internațional în congrese de specialitate, recomandarea noastră este tratamentul cât mai precoce, însoțit de tratamentul dintelui cauzal, pentru a evita riscurile și complicațiile ulterioare.

Abordăm cu succes în cabinet tratamentul unei game vaste de tumori benigne și chisturi, osoase și de părți moi. Examenul histologic este efectuat pentru toate piesele excizate, în colaborare cu laboratoare de prestigiu și cu medici morfopatologi de performanță pentru a confirma diagnosticul precis. Suntem pregătiți la cel mai înalt grad și pentru tratamentul chirurgical al tumorilor maligne, diferențiat pentru fiecare caz în parte, în funcție de complexitate.

Chirurgul nostru practică în mod cotidian, de 25 de ani, chirurgia oncologică la nivel de medic primar în clinică universitară.

Contact

Numele

Adresa de email

Telefon

Pacientul poate fi contactat:
OricareDimineațaPrânzDupă masăSeara

Zile preferate pentru programare:
OricareLuniMarțiMiercuriJoiVineri

Ore preferate
OricareDimineațaPrânzDupă masa

Str. Almasului 5, ap 21
Cluj-Napoca
Email: office@dentoralmax.ro
Telefon: 0740 14 98 15