Endodonție

Atunci când caria ajunge la pulpa dentară, tratamentele endodontice reprezintă deseori unica soluție de salvare a dintelui. Afecțiunile pulpei dentare beneficiază de tratamente clasice și specializate cu rolul de a îndepărta pulpa infectată și de a sigila sistemul canalelor dentare.

În funcție de amploarea inflamației pulpare, simptomatologia dureroasă care însoțește acest tip de afecțiuni poate fi foarte intensă și este recomandabil să nu ajungem niciodată în această situație. Mijloacele prin care putem evita aceste afecțiuni extrem de neplăcute sunt foarte accesibile și vom fi bucuroși să vă explicăm în detaliu în ce constau.

Tratamentul va suprima în primul rând durerea acută. Vom lucra, apoi, pentru sterilizarea sistemului canalelor dentare și obturarea lor cât mai ermetic și complet posibil. În funcție de gradul infecției se utilizează mijloace variate de tratament, clasice și de înaltă performanță, care pot include sterilizarea canalului radicular și îndepărtarea biofilmului microbian asistată LASER. Obturația radiculară încheie tratamentul endodontic având ca scop închiderea ermetică sau sigilarea canalului radicular și prevenirea reinfecției.

Fiecare caz este evaluat individual. Alegem tratamentul adecvat în funcție de diagnostic și de opțiunile terapeutice. Scopul este nu doar local, la nivelul dintelui, ci și de împiedicare a transformării în focar de infecție pe termen mediu și lung.

Contact

Numele

Adresa de email

Telefon

Pacientul poate fi contactat:
OricareDimineațaPrânzDupă masăSeara

Zile preferate pentru programare:
OricareLuniMarțiMiercuriJoiVineri

Ore preferate
OricareDimineațaPrânzDupă masa

Str. Almasului 5, ap 21
Cluj-Napoca
Email: office@dentoralmax.ro
Telefon: 0740 14 98 15