Implanturi dentare

Implanturile dentare sunt piese metalice din aliaje de titan, de construcție specială, ce înlocuiesc rădăcinile dinților pierduți și se utilizează ca bază de sprijin pentru coroane dentare, lucrări protetice fixe sau mobilizabile.

Majoritatea implanturilor dentare consacrate se prezintă sub forma unui șurub special cu o geometrie adecvată pentru a prelua funcția rădăcinii dentare pe care o înlocuiește și pentru a susține suprasructura protetică (dinții artificiali). Excepții meritorii de la regulă sunt reprezentate de implanturile BICON.

Implantarea presupune o intervenție chirurgicală de inserție a implantului în os, urmată de o perioadă de vindecare variabilă, între 4 și 6 luni, după care implantul este descoperit și primește suprastructura protetică necesară.

Dinții construiți pe implanturi se comportă în mare măsură similar cu dinții naturali ca funcționalitate și conferă pacientului senzația de dinte natural, restabilind de la masticație, vorbire și zâmbet, până la încrederea în sine. Senzația de stabilitate și confort date de dinții pe implanturi se adaugă la avantajele reprezentate de păstrarea intactă a dinților vecini, față de protetica clasică ce presupune șlefuirea lor pentru a construi o punte.

Durata de utilizare a lucrărilor protetice pe implanturi poate fi foarte îndelungată, în funcție de minuțiozitatea cu care pacientul își îngrijește și igienizează lucrarea, și de rigurozitatea cu care își efectuează controalele periodice de profilaxie și igienizare profesională la medicul stomatolog.

Durabilitatea proteticii pe implanturi pe termen foarte lung este fundamental influențată de calitatea implantului și a implantologului.

Contact

Numele

Adresa de email

Telefon

Pacientul poate fi contactat:
OricareDimineațaPrânzDupă masăSeara

Zile preferate pentru programare:
OricareLuniMarțiMiercuriJoiVineri

Ore preferate
OricareDimineațaPrânzDupă masa

Str. Almasului 5, ap 21
Cluj-Napoca
Email: office@dentoralmax.ro
Telefon: 0740 14 98 15