Skip to main content
Eruptia temporara

Cu toții venim pe lume cu un bagaj genetic. Acesta este primul care influențează blândețea sau „zgomotul” erupției dentare. Desigur, manifestările copiilor nu vor fi identice, dar asemănătoare vor fi cu siguranță.

Sistemul nervos al sugarului și al copilului mic nu este dezvotat incomplet sub aspectul mielinizării nervilor. Așa se explică hiperreflexivitatea și reacțiile difuze venite din partea organismului.

Pruritul gingival este cel care îl supără pe cel mic, agitându-l, ținându-l treaz și scăzându-i apetitul. Hipersalivația însoțește toate aceste stări. Senzația locală de tensiune și mâncărimile dispar prin compresia zonei.

Noi recomandăm să îi oferiți jucarii specifice, care să îl ajute să scadă tensiunea locală, poate chiar jucării ținute la rece.

Recomandăm badijonarea locală a mucoasei cu soluții analgezice, alcaline sau chiar cu un preparat magistral de anestezină-rezorcină, al cărui rețetă o veți primi în cabinetul stomatologic.

Tratamentul local trebuie să preceadă orarul alimentar. După fiecare masă se va curăța gura copilului și din nou se va aplica soluția locală.