Skip to main content
Piercingul

O bijuterie din ce în ce mai cerută, datorită aspectului exotic.

Înainte de a trece la fapte este recomandabil să vă informați temeinic asupra tuturor aspectelor legate de o asemenea modificare, deoarece odată cu apariția acestui… corp străin în cavitatea bucală vă expuneți și mai multor posibile complicații.

Să presupunem că ați ales obiectul corespunzător, specialistul experimentat și vă abțineți de la sărutul prea timpuriu după intervenția chirurgicală de inserție. Ați reușit în acest fel să evitați o infecție, care poate fi mai simplă… sau nu.

Foarte curând după intervenția chirurgicală veți putea observa dacă s-a modificat sau nu sensibilitatea vârfului limbii, sau în rare cazuri sensibilitatea în regiunea laterală.

În perioada de acomodare apar frecvent fracturi ale dinților sau carii.

S-a demonstrat că retenția de placă bacteriană este mai ridicată în cazul persoanelor cu piercing lingual, în paralel cu schimbări notabile în componența florei bacteriene orale. Astfel, este recomandabilă o igienă cât mai aproape de ideal, pentru a evita bolile parodontale de la gingivită la parodontopatii.

În timp, piercing-ul poate migra spre vârful limbii, iar uneori, după un timp mai îndelungat, poate lărgi orificiul până la pierderea obiectului, sau despicarea limbii (cazuri mai puțin frecvente).