Skip to main content
Prima intalnire

Vă permite cunoașterea echipei ce vă va sta la dispoziție pe parcursul tratamentului stomatologic și de chirurgie orală. Este o primă ocazie pentru a primi informațiile detaliate și necesare cu privire la problemele pe care le doriți rezolvate și la modalitățile de tratament prin care se pot obține rezultatele dorite. Veți primi explicații detaliate privitor la diagnostic și modalități terapeutice, precum și la etapele de tratament necesare și stadializarea acestora.

Vom începe printr-o discuție inițială cu medicul, completarea unor formulare și un examen clinic amănunțit, ce au rostul de a identifica și inventaria cât mai complet toate probleme prezente, precum și dorințele și așteptările Dumneavoastră privitor la tratament.

În această etapă sunt utile toate actele medicale de până în prezent, deoarece este esențial ca medicii dumneavoastră să cunoască toate problemele de sănătate prezente și trecute, cu scopul de a vă proteja de eventuale complicații neașteptate ce vă pot pune în pericol.

Pe lângă actele medicale, la această primă întâlnire este foarte utilă o radiografie panoramică a maxilarelor și dinților, numită OrtoPanTomografie (OPT) ce dezvăluie uneori și alte probleme pe care pacientul le ignoră datorită unei simptomatologii reduse.

Acolo unde este necesar diagnosticul va fi confirmat prin analize de laborator, examinări imagistice sau alte examene de specialitate.

La finalul acestei întâlniri, în urma stabilirii diagnosticului complet se vor discuta cu pacientul opțiunile de tratament și se va alege modalitatea optimă. Se stabilesc etapele de tratament și se programează o nouă întâlnire, sau se trece direct la aplicarea planului de tratament.