Skip to main content
Pasta de dinti
  1. Căutați o pastă de dinți care să aibă acordul Asociației Medicilor stomatologi cu practică privată din România – A.M.S.P.P.R. Aceasta certifică testele efectuate și siguranța utilizării pastei de dinți de către populație.
  2. Uitați-vă dacă pasta de dinți conține derivați de fluor, fluorul, fiind așa cum cu toții știm un bun aliat împotriva cariilor.
  3. Conținutul în ingredienți anti-tartru nu va îndepărta tartrul deja existent, însă va preveni mineralizarea plăcii dentare.
  4. Multe paste își revendică atribuții de ALBIRE… tot ce fac, însă, este să îndepărteze colorațiile alimentare de pe dinți. Nu au cum să schimbe culoarea intrinsecă a dinților. Deci, nu vă puneți mari speranțe în albirile declarate.
  5. Toate pastele de dinți, ca să îndepărteze pete alimentare conțin și substanțe abrazive, de tipul: silicați, carbonat de calciu sau oxid de aluminiu. Prea multe componente abrazive nu sunt indicate pentru ca distrug smalțul. În consecință: AMSPPR este în măsură să avizeze pe cele cu conținut optim de substanțe abrazive.

Noi nu recomandăm nici o pastă de dinți în mod special.

Nu recomandăm nici utilizarea pulberilor abrazive de tipul bicarbonatului de sodiu pentru periajul dentar.

Important este să vă periați corect și să igienizați și spațiile interdentare, de minimum două ori pe zi.