Skip to main content

Consultația stomatologică poate să fie:

  • consultație de urgență;
  • consultație în vederea unei reabilitări orale complexe;
  • control stomatologic periodic;
  • second opinion.

DENTORALMAX LUCREAZĂ DOAR PE BAZĂ DE PROGRAMĂRI!

Consultatia

Consultația stomatologică de urgență

Consultația stomatologică de urgență se realizează în urma unei programări telefonice.

În cadrul convorbirii telefonice vă rugăm să ne descrieți succint simptomatologia dumneavoastră. Intensitatea durerii pe o scară de la 1 la 10, durata ei, precum și factorii declanșatori sunt de mare ajutor. Posibilitatea identificării dintelui, durerea în ocluzie sau la masticație, prezența sau absența unei colecții purulente, toate ne vor ajuta să conturăm un prim diagnostic.

Consultatia stomatologica de urgenta

Cu ajutorul radiografiei, pe care va fi necesar să o realizați în cadrul unui centru specializat.

Radiografia pentru consultatie

și numai după un consult clinic specializat.

Consultatia efectiva

vom reuși să identificăm sursa durerii.

În timpul cel mai scurt posibil, în funcție de programările existente, vom găsi modalități pentru ameliorarea simptomatologiei dumneavoastră.

Sursa durerii

Consultația în vederea reabilitării orale complexe

Plan terapeutic

Planurile de durată se realizează pe fundații bune. Implicit punem accent diagnostic, pentru a elabora un plan terapeutic eficient, în concordanță cu realitatea. Diagnosticul inițial se bazează în cadrul consultației: atât pe examenul clinic de specialitate, cât și pe examene radiologice. În această etapă este absolut necesară o radiografie panoramică a maxilarelor, cunoscută și ca orto-pan-tomografie (OPT). Aceasta se va realiza la unul din centrele de investigații radiologice acreditate.

Radiografie panoramica

În cadrul primei întâlniri vom afla de la dumneavoastră: motivele prezentării la cabinet și disponibilitatea dumneavoastră de timp pe parcursul planului terapeutic. Menționarea antecedentelor dumneavoastră medicale și expectanțele dumneavoastră din punct de vedere estetic, dar și funcțional vor completa tabloul.

În cabinetul nostru planul de tratament este realizat în corelație cu situația medicală, disponibilitatea de timp și bugetul alocat de pacient. Corelația celor trei elemente este întotdeauna realizată împreună cu pacientul, punând cap la cap toate elementele.

Rata ridicată de succes a cabinetului nostru a fost întotdeauna determinată de întâlnirea expectanțelor pacientului cu priceperea noastră în alegerea celui mai potrivit plan terapeutic. De aceea, culegerea tuturor informațiile medicale relevante planului terapeutic este etapa determinantă pentru realizarea planului terapeutic. Asumarea calendarului planului terapeutic, respectarea specificațiilor medicale enunțate cu ocazia fiecărei ședințe, enunțarea din partea dvs. a expectanțelor estetice și funcționale este pentru noi harta de lucru. Din partea noastră, explicarea limitelor biologice, funcționale și de plan terapeutic sunt condiții obligatorii pentru succes.

După stabilirea planului terapeutic, conform legislației în vigoare, vă veți da acordul scris. În urma acordului scris și asumat se vor parcurge etapele planului terapeutic convenit.

Acordul scris

Controlul periodic

Controlul periodic

Controlul periodic este poate cel mai frumos tip de consultație. Este cu multă bucurie, momentul în care rememorăm etapele parcurse împreună. Vom zâmbi la amintirea unor clipe mai intens resimțite emoțional, dar mai ales ne vom dori să ne informați asupra eventualelor schimbări apărute. Controlul periodic se face, așa cum știți, o dată la 6 luni. Intervalul poate fi mai scurt atunci când există indicații individualizate.

Controlul periodic

La consultația de 6 luni de la ultima prezență în cabinetul stomatologic, dacă nu au apărut probleme notabile, nu este necesar să realizăm și investigația radiologică.

La un an, însă, este recomandat să avem și o documentare radiologică pentru a preveni micile probleme care pot să apară odată cu trecerea timpului.

Prevenția este totdeauna cea mai eficientă metodă de a evita complicațiile.

Documentarea radiologica

În cadrul acestor consultații vom furniza informații cu privire la modul în care sunt îngrijite lucrările realizate de cabinetul nostru. De asemenea vom controla modul în care ați respectat recomandările de la controlul precedent și veți primi sfaturi pentru ca lucrările să aibă o longevitate cât mai mare în cavitatea dvs. orală. Bineînțeles că vom realiza o igienizare profesională atât pentru profilaxie, cât și pentru o examinare mai detaliată.

Igienizare profesionala

Second opinion

Second opinion

Cabinetul nostru pornește de la premisa că, toți medicii au depus jurământul lui Hippocrate. Cei care l-au depus, au făcut-o în cunoștință de cauză. Credem că nici un medic nu parcurge în mod conștient un plan terapeutic defectuos. Desigur, experiența fiecărui medic în diferitele specializări, dar și posibilitățile tehnico-medicale de care dispune, pot influența deciziile terapeutice pe care acesta le ia. Implicit rezultatele diferă. Pe de altă parte, corpul uman poate răspunde diferit chiar la aceeași soluție terapeutică aplicată în condiții diferite. Tocmai de aceea, noi suntem pregătiți cu mai multe scenarii terapeutice diferite.

Având în vedere argumentele de mai sus, soluția oferită de noi nu este o contestare a altor soluții, ci este soluția noastră terapeutică asumată. Soluția noastră terapeutică are la bază știința, experiența noastră și este conformă cu politica cabinetului.

Nerespectarea orelor de programare, a indicațiilor postoperatorii și nerealizarea investigațiilor complementare necesare atrage de la sine întreruperea colaborării.