Skip to main content

Odontologia este ramura stomatologiei care se ocupă cu tratamentul cariilor. La Dent Oral Max cariile nu mai sunt o problemă!

Caria

Prevenția este cel mai bun tratament. Dacă totuși au apărut leziunile carioase, în cabinetul nostru le tratăm cu succes.

Molarul de 6 ani

Odontologia nu este aproximație. Astfel, chiar și pentru o obturație pe care dumneavoastră o considerați simplă, vom avea nevoie de o radiografie.

Radiografia ne va arăta profunzimea procesului carios, gradul de afectare pulpară sau periapicală, implantarea osoasă a rădăcinii, în consecință vom putea alege cea mai bună soluție terapeutică.

Radiografie odontologie

Materialele cu care lucrăm sunt materiale care și-au dovedit rezistența, stabilitatea și estetica pe o perioadă lungă de timp.

Stand odontologie

Materialele folosite sunt rezistente, dar și estetice. Acestea polimerizează sub influența luminii.

Fotopolimerizare odontologie

Ne verificăm periodic, frecvent, lămpile de fotopolimerizare săptămânal, astfel încât să nu le utilizăm în afara parametrilor de funcționare.

Parametri fotopolimerizare

În funcție de profunzimea cariei, va fi sau nu implicată pulpa dentară. Dacă este afectată, vom realiza un tratament endodontic corespunzător și abia după vom realiza obturația definitivă coronară.

Stadiile cariei

Odontologia – semne clinice

Caria simplă, necomplicată are următoarele posibile semne clinice:

 • durere la rece/cald strict cât acționează stimulul
 • durere la dulce
 • sângerări gingivale
 • persistența interdentară a resturilor alimentare
 • modificări de culoare pe suprafața dintelui.

Dacă în urma unui tratament endodontic, cantitatea de substanță dentară coronară rămasă este suficientă, vom realiza obturații armate cu ajutorul fibrelor de sticlă.

Armare cu fibre de sticla

Obturațiile se pot arma și cu știfturi metalice, dacă lucrăm în zona laterală.

Aceste obturații armate au marele avantaj că transmit forțele masticatorii într-un mod fiziologic, astfel încât obturația coronară să nu acționeze ca un ic. Acționarea ca un ic asupra dintelui are consecințe grave care au ca expresie clinică fracturarea longitudinală, irecuperabilă a dinților implicați.

Armare cu stifturi metalice

Injection Moulding Technique

Injection moulding technique este o metodă nouă de restaurare din odontologia modernă, minim invazivă, a dinților. Fie că sunt fracturați, fie că ne dorim o îmbunătățire a raportului lungime/ lățime, cu ajutorul laboratorului de tehnică dentară vom realiza adevărate minuni minim invazive în cabinet.

Mai jos, aveți ilustrarea unor cazuri rezolvate în cabinetul nostru.

IMT 2
IMT SD

Dent Oral Max se conectează la nou, găsind cea mai bună soluție fiecărui pacient. Astfel, în cadrul serviciilor oferite de departamentul de odontologie, pacienții tineri au un loc aparte.

Studiile în domeniu au arătat că este deosebit de util în cazul tinerilor să folosim obturațiile din glass-ionomer aflate într-un schimb continuu de minerale cu dintele. Obturația este una dinamică, ajutând dintele să depună mai ușor dentina de apărare, implicit vitalitatea dintelui este păstrată. Din 6 în 6 luni trebuie aplicat un lac sigilant, lucru care nu ar trebui să ne deranjeze pentru că oricum la 6 luni ne vedem la controlul perioadic. Obturațiile de glass-ionomer se înlocuiesc mai repede decât cele din compozit fotopolimerizabil. Producătorul recomandă schimbarea acestora la 4-5 ani.

Dent Oral Max oferă și soluția combinată, a obturației tip sandwich, o combinație de glass ionomer și material fotopolimerizabil.

Odontologie tanara

Indicații postoperatorii

Indicatii

Indicații postobturatorii:

 • Puteți mânca din momentul ridicării de pe scaun. Polimerizarea s-a realizat complet cu ajutorul lămpii de fotopolimerizare.
 • Dacă mai aveți zone anesteziate recomandarea noastră este să așteptați cu alimentația pentru a nu vă mușca părțile moi.
 • Nu recomandăm evitarea alimentelor colorate. Obturațiile noastre sunt finisate corespunzător, nu prezintă porozități care să rețină coloranții alimentari.
 • Este posibil să mai simțiți stimuli termici (rece, cald) o perioadă de până la 2 luni. Aceste sensibilități vor scădea în intensitate pe măsură ce timpul trece. Este perioada în care pulpa dentară sănătoasă depune un strat de 0,5 mm de dentină necesară izolării mecanice și termice a dintelui.
 • Există situații în care apare o sensibilitate la masticație pe dinte. Trebuie să evaluăm împreună dacă situația dumneavoastră necesită o intervenție.
 • Dacă postoperator apar dureri care persistă mai mult decât acțiunea stimulului, impunând administrarea de antialgice/antiinflamatoare, sau dureri care vă trezesc din somn noaptea, avem rugămintea…Dacă pulpa dentară este sănătoasă, implicit și capacitatea ei de apărare este la cote normale, toată simptomatologia scade în intensitate cu fiecare zi ce trece. Dacă este depășită capacitatea de apărare a pulpei dentare, aceasta va reacționa și atunci se impune tratamentul endodontic.
 • Urmați pașii clasici pentru o igienizare corectă acasă: irigator bucal, periaj dentar cu periuță electrică și la final clătire cu apă de gură.
 • În cazul obturațiilor din glass ionomer se va aștepta 2 ore până la prima masă. Lichide se pot consuma.

La ce interval de timp se înlocuiesc obturațiile?

Odontologia spune că obturațiile, în timp suferă un proces de contracție. Producătorii îmbunătățesc cu fiecare nouă generație de materiale proprietățile acestora. Îngrijirea corespunzătoare (adică folosirea furculiței și a cuțitului în alimentație, nu mestecat coji de nucă, nu desfăcut de sticle de bere, nu ros oase sau orice alte idei inedite) a obturațiilor din zona laterală asigură o durată de viață de 5-8 ani. Frontal însă, durata medie de schimbare a acestor obturații este în medie de 5 ani. Avantajul utilizării obturațiilor fizionomice fotopolimerizabile este că se poate observa relativ repede când trebuie schimbate. În consecință riscul complicațiilor pe termen lung scade.

Îngrijirea corectă acasă prin periaj dentar, controalele periodice și igienizarea profesională la 6 luni sunt cheia succesului pe termen lung în odontologie și stomatologie.

Inlocuire obturatii