Protetica pe implanturi

Protetica pe implanturi, așa cum îi spune și numele, este segmentul stomatologic care se ocupă cu realizarea pieselor protetice cu suport implantar.

Coroane dentare pe implanturi

Coroanele dentare pe implanturi

Coroanele dentare pe implanturi sunt piese protetice care înlocuiesc dinții, atașate implanturilor. În funcție de modul de atașare, în cazul implanturilor de tip șurub în șurub aceasta poate fi, fie prin cimentare

fie prin înșurubare, ca în imaginea de mai jos.

Coroane dentare prin insurubare

Cele înșurubate, mai puțin estetice, au marele avantaj că pot fi igienizate o dată pe an de către medicul stomatolog. Ca dezavantaje, am putea menționa costul mai ridicat de fabricație, costul de întreținere mai ridicat și posibilitatea distrugerii filetului intern sau extern.

Coroanele înșurubate se pot realiza doar pe implanturile de tip șurub în șurub, nu și la cele con în con.

Întrebarea frecventă este: de ce preț diferit între coroanele pe implanturi și coroanele dentare?

Diferența de preț se regăsește în modul de legătură dintre coroană și implant, la acest nivel existând piese de dimensiuni extrem de mici, cu grad ridicat de finisare, furnizate de firma mamă. Aceste piese trebuie personalizate de tehnicianul dentar, cât și de medicul stomatolog.

Punțile pe implanturi se recomandă doar în situațiile în care suportul osos și implanturile inserate asigură o stabilitate și o rezistență în timp prin solidarizare.


ALL ON FOUR

Conceptul de All-On-Four (toată arcada pe 4 implanturi) a apărut din necesitatea unui sistem de reconstrucție a danturii de pe un maxilar întreg pe patru implanturi, fie din considerente fiziologice (lipsa osului), fie din considerente financiare. Este evident că fiecare marcă și-a dezvoltat propriul sistem de atașare al lucrării protetice pe cele patru implanturi, astfel la cele de tipul șurub în șurub existând posibilitatea inserării prin înșurubare (sistem recomandat de noi pentru că există posibilitatea igienizării profesionale a implanturilor și lucrării o dată pe an) sau prin cimentare.

În cazul implanturilor Bicon există un singur tip de atașare al lucrării pe implanturi, și anume, cel prin cimentare.

All-on-4 cimentate:

All On Four înșurubate


all on six

Conceptul de All-On-Six (toată arcada pe 6 implanturi) a apărut din dorința de a crește rezistența și durabilitatea în timp a lucrărilor de all-on-4, evident în condițiile în care există suficient os pentru șase implanturi. Exact ca în cazul lucrărilor all-on-4, fiecare marcă și-a dezvoltat propriul sistem de atașare al lucrării protetice pe cele șase implanturi, astfel la cele de tipul șurub în șurub existând posibilitatea inserării prin înșurubare sau cimentare.

All On Six cimentate

All On Six înșurubate

All On Six înșurubate

All On Six înșurubate

PROTEZELE PE CAPSE PE IMPLANTURI

Protezele dentare pe capse pe implanturi au apărut din necesitatea de a stabiliza protezele totale în lipsa osului în zonele necesare pentru o structură All-On-Four.

Protezele pe capse pe implanturi

INDICAȚII DE ÎNTREȚINERE A LUCRĂRILOR PE IMPLANTURI

Indicații

La 6 luni este obligatoriu să reveniți pentru igienizare profesională a lucrărilor pe implanturi. Ce realizate prin înșurubare se vor dezinsera, celorlalte realizându-se igienizarea cu ajutorul sistemului airflow. Se vor folosi instrumente de igienizare profesională dedicate implanturilor. În cadrul consultației la 6 luni vă vom indica locurile unde este necesar să acordați o atenție suplimentară acasă.

Acasă, întreținerea lucrărilor pe implanturi necesită o atenție și o rigurozitate suplimentară față de dinții naturali din partea dumneavoastră. Accesoriile folosite nu vor fi diferite de cele folosite pentru dinții naturali. Astfel, vom folosi irigatorul bucal, apoi vom peria cu o periuță electrică pentru ca la final să clătim cavitatea orală cu apă de gură.

Orice neglijare a igienei orale la cei care au implanturi dentare are consecințe nefavorabile stabilității și durabilității implanturilor.