Skip to main content

Cum evităm urgențele stomatologice este întrebarea pentru al cărei răspuns lucrez de peste trei zeci de ani. Vine o vreme când nici frica de dentist, acumulată timp de o viață, nici remediile naturiste, nici leacurile „băbești”, nici fumatul (că poate trece) nu mai funcționează. Atunci când nimic nu mai poate acoperi faptul că: lipsa îngrijirii adecvate a produs degradarea progresivă a sănătății orale și mai ales atunci, când ceva începe să doară și nu mai trece, vizita la medicul stomatolog nu mai poate fi ocolită.

Cu toată frica, hotărârea este luată și ceea ce nu a fost niciodată o prioritate devine obligatoriu de rezolvat.

Acum. Totul începe cu o primă programare la DentOralMax pentru o consultație sau pentru rezolvarea urgenței. Durerea nu poate fi păcălită, nici rezolvarea ei amânată. Tratamentul de urgență elimină durerea, uneori rapid, alteori în etape succesive.

Surprinzător este faptul că, după ce toate fricile acumulate sunt demontate pe rând, după ce problemele oro-dentare sunt rezolvate pe rând, prin soluții mai complexe sau nu, zâmbetul ascuns atâta amar de vreme reușește să iasă iar (la început timid) la suprafață. Nimic din toată angoasa nu se mai justifică, iar cabinetul de stomatologie se transformă într-un loc unde revii cu drag.

Reabilitarea orală complexă – o problemă de planificare

Reabilitarea orala complexa

Atunci când problemele de sănătate oro-dentară sunt multiple, când patologia este prezentă la aproape fiecare din dinții prezenți, în diverse forme și stadii de evoluție, rezolvarea poate fi numai sistematică, altfel e ca și cum, la o casă, ai încerca să cârpești tencuiala pe lângă un geam, în timp ce acoperișul este distrus pe jumătate și fundația se surpă sub camera mare și bucătărie.

Primul pas trebuie să fie totdeauna hotărârea pacientului de a rezolva problema, de care trebuie să fie conștient în detaliu.

La DentOralMax începem întotdeauna prin inventarierea completă a problemelor prezente, atât prin examen clinic, cât și pe baza examinărilor radiologice. Se începe de obicei cu o radiografie panoramică dentară, numită ortopantomografie. Dacă mai e nevoie de alte detalii, există examinări adecvate pentru a ajunge la diagnosticul complet al tuturor leziunilor prezente. Acolo unde există boli asociate, se impun uneori examinări mai amănunțite, mai ales dacă bolile pot influența rezultatul tratamentului de reabilitare orală.

Tratamentul stomatologic, integrat în nevoile și obiectivele pacientului

Tratamentul stomatologic

Dinții pe care îi tratăm fac parte dintr-un sistem complex numit om. Planul de reconstrucție a formei și funcției dinților ține cont de această realitate și integrează toate elementele necesare. Acestea, în final, duc la restabilirea masticației, fonației dar și a zâmbetului.

În funcție de necesitățile locale, oro-dentare și de afecțiunile asociate ale pacienților (boli cardio-vasculare, pulmonare, hepatice, renale, diabet, alergii și multe altele), tratamentul este individual și ține cont în primul rând de obiectivele fiecărui pacient.

Secretul menținerii în timp a rezultatelor favorabile pe termen lung constă în munca în echipă: pacient – DentOralMax.

Pacienții cu cele mai bune rezultate sunt cei care mențin un program riguros de igienă orală și de consultații periodice la DentOralMax.

Și atunci, cum evităm urgențele stomatologice?

Cum evitam urgentele stomatologice - pacient senior

După finalizarea tratamentelor ample de reabilitare orală complexă, pacienții ne vizitează, la intervale concordante cu complexitatea afecțiunilor tratate. Cu această ocazie, se constată menținerea în timp a rezultatelor tratamentelor efectuate, sau se remediază eventuale mici probleme apărute între timp.

Intervalul dintre consultațiile periodice este stabilit de comun acord între medic și pacient. Astfel împiedicăm apariția unor afecțiuni neprevăzute și netratate la timp. Micile probleme ce apar în intervalul dintre consultații se rezolvă cu efort și costuri minime.

Observate la timp, problemele simple nu ajung să evolueze spre complexități sau dureri mult mai greu de tratat.

De fapt aici este cheia evitării urgențelor stomatologice:

  1. Program de igienă orală perfectă, sistematică, zilnică. Igienizări orale profesionale periodice la DentOralMax.
  2. Rezolvarea problemelor stomatologice prezente printr-un plan sistematic de reabilitare.
  3. Consultații periodice după tratamentul de reabilitare orală cu rezolvarea la timp a problemelor mici apărute între consultații.

Cum știm că toate acestea funcționează?

Zâmbetul pacienților noștri ne confirmă în continuare satisfacția lor față de rezultatele muncii DentOralMax.