Skip to main content

Sunt implanturile dentare sigure, este întrebarea pe care am auzit-o forte des în cei 28 de ani de implantologie. Mulți pacienți doresc să rezolve lipsa dinților. În mod firesc se întreabă care este cel mai bun și cel mai sigur tratament. Oare implanturile dentare sunt într-adevăr sigure?

 

Implantologia orală este o știință foarte bine pusă la punct. Se studiază în domeniul implanturilor dentare de mai mult de 60 de ani, până la nivel de microscopie electronica. Materialele din care se confecționează implanturile au evoluat și ele, pentru a deveni compatibile cu organismul uman.

 

Cele mai multe implanturi sunt confecționate din titan, care oferă atât rezistența mecanică necesară, cât și bio-compatibilitatea. Astfel, organismul acceptă materialul și chiar aderă într-o anumită măsură la implant (conceptul de osteointegrare).

Rata de succes a implanturilor dentare

Rata de succes în mâinile unui chirurg experimentat ajunge până la 93-95%.

Noi am reușit să atingem în mod constant procentaje mult mai bune prin:

  • selecția riguroasă a pacienților la care este indicat acest tip de tratament,
  • aplicarea tehnicilor chirurgicale cele mai adecvate fiecărui pacient,
  • controlul periodic al lucrărilor protetice la pacienții tratați de noi și
  • utilizarea de implanturi de la firme consacrate, cu experiență îndelungată și cu rezultate excelente în domeniu.

 

Am înclinat să favorizăm implanturile care au demonstrat prin proba timpului o fiabilitate ridicată și o durabilitate îndelungată a rezultatelor în timp. În același timp, pacienții noștri au înțeles și au aplicat mentenanța necesară.

 

Atunci când inserția implanturilor se efectuează de către un chirurg experimentat, incidentele intra-operatorii sunt extrem de rare. Complicațiile postoperatorii, aproape absente, se datorează aproape exclusiv lipsei de complianță a pacienților.

În concluzie, răspunsul la întrebarea formulată încă de la începutul acestui blog: ”Sunt implanturile dentare sigure”, este da. Implanturile dentare sunt sigure pentru dumneavoastră în majoritatea covârșitoare a cazurilor și vă pot oferi avantaje inaccesibile oricăror alte tipuri de tratamente protetice existente la ora actuală.

Implanturile dentare sigure - ilustrativ

Leave a Reply